Hoe werkt het?

  • Oogsten wanneer het jou uitkomt
  • Elke dag heerlijk verse groenten op tafel
  • Maria en Klarien zaaien en verzorgen de groente

Als oogstaandeelhouder kan je iedere week of zo vaak je wil groente komen oogsten. Maria en Klarien zaaien, planten, en verzorgen de groenten tot het moment van oogst. Je betaalt per seizoen. We planten en zaaien zo dat er iedere week tenminste vijf soorten groenten te oogsten zijn. Door de invloeden van de natuur is dit soms minder en vaak meer. Het oogstseizoen start medio mei en loopt tot eind december. Zo maak je mee hoe het gaat op een tuinderij, je ervaart de seizoenen aan den lijve, en je geniet van de rijke oogst die kan groeien, zo dichtbij Ede.

Doe je mee?

Als je besluit oogstaandeelhouder te worden spreken we eerst een of twee keer af om de plek te leren kennen en oogsttips te delen. Daarna kom je naar de tuin wanneer het jou uitkomt. De meeste ochtenden zijn Maria en/of Klarien op het land te vinden voor vragen of een praatje.

Welke groenten op dat moment te oogsten zijn lees je onder het kopje ‘Wat oogsten we vandaag?’ en krijg je als oogstaandeelhouder wekelijks per mail. Ook geven we recepten met de groentes die er op dat moment zijn.

Een oogstaandeel kost 180* euro voor het hele seizoen. Die prijs is gebaseerd op de hoeveelheid groente die één volwassen persoon eet in een week. We gaan daarbij uit van ruime porties van zo’n 300 gram per persoon per groentesoort. Voor een gezin met twee volwassenen en twee kinderen kan je bijvoorbeeld drie oogstaandelen nemen. Met dit bedrag heb je toegang tot kraakverse groente direct van het land uit je buurt, maak je de seizoenen mee, en leer je als vanzelf over landbouw en natuur door het direct mee te maken. Bovendien draag je bij aan een duurzame leefomgeving. Wil je meedoen komend seizoen? Schrijf je vast in, dan weet je zeker dat je komend jaar mee kan doen. Je inschrijven als oogstaandeelhouder kan hier.

*Prijs van 2019. Voor 2020 spreken we tijdens de oogstaandeelhoduersvergadering het nieuwe bedrag af. Vormt dit bedrag een probleem voor jouw huishouden? Laat het ons weten dan zoeken we samen naar een oplossing

Oogstservice
Lukt het je niet op de tuinderij te komen oogsten? Maak gebruik van onze oogstservice. Oogstaandeelhouders kunnen voor €2,50 per keer een groentepakket laten oogsten. Ophalen is op donderdag vanaf 12:30 bij Van Voorst en Hardeman, Verlengde Blokkenweg 1 in Ede.

Ook afhaalpunt worden? Dat kan als je een koele ruimte hebt en er voldoende mensen bij je in de buurt wonen die mee willen doen. We horen het graag als je die mogelijkheid hebt.