Hoe werkt het?

  • Oogsten wanneer het jou uitkomt
  • Elke dag heerlijk verse groenten op tafel
  • Maria en Klarien zaaien en verzorgen de groente

Als oogstaandeelhouder kan je iedere week of zo vaak je wil groente komen oogsten. Maria en Klarien zaaien, planten, en verzorgen de groenten tot het moment van oogst. Je betaalt per seizoen. We planten en zaaien zo dat er iedere week tenminste vijf soorten groenten te oogsten zijn. Door de invloeden van de natuur is dit soms minder en vaak meer. Het seizoen loopt van ongeveer half mei tot eind oktober. Zo maak je mee hoe het gaat op een tuinderij, je ervaart de seizoenen aan den lijve, en je geniet van de rijke oogst die kan groeien, zo dichtbij Ede.

Doe je mee?

Als je besluit oogstaandeelhouder te worden spreken we eerst een of twee keer af om de plek te leren kennen en oogsttips te delen. Daarna kom je naar de tuin wanneer het jou uitkomt. De meeste ochtenden zijn Maria en/of Klarien op het land te vinden voor vragen of een praatje.

Welke groenten op dat moment te oogsten zijn lees je onder het kopje ‘Wat oogsten we vandaag?’ en krijg je als oogstaandeelhouder wekelijks per mail.

Een oogstaandeel kost 180* euro voor het hele seizoen. Die prijs is gebaseerd op de hoeveelheid groente die één volwassen persoon eet in een week. We gaan daarbij uit van ruime porties van zo’n 300 gram per persoon per groentesoort. Voor een gezin met twee volwassenen en twee kinderen kan je bijvoorbeeld drie oogstaandelen nemen. Met dit bedrag heb je toegang tot kraakverse groente direct van het land uit je buurt, maak je de seizoenen mee, en leer je als vanzelf over landbouw en natuur door het direct mee te maken. Bovendien draag je bij aan een duurzame leefomgeving. Je inschrijven als oogstaandeelhouder kan hier.

*Vormt dit bedrag een probleem voor jouw huishouden? Laat het ons weten dan zoeken we samen naar een oplossing