Solidaire prijs

Met onze tuinderij zijn wij een Community Supported Agriculture initiatief. We dragen bij aan een meer solidaire landbouw.

Oogstaandeelhouders maken het mogelijk om op deze plek biodiversiteit te laten floreren, het bodemleven te voeden en CO2 vast te leggen in de bodem.

Groente die met aandacht en zonder chemische middelen geteeld zijn zijn daar de vruchten van.

Het kost ons vijftien uur arbeid om voor één oogstaandeel het gedurende hele seizoen verse onbespoten groente te telen.

Wat verdien jij in vijftien uur? Wat vind je dat de tuinder zou moeten verdienen? Vijftien keer een uurloon is het bedrag dat je bijdraagt per oogstaandeel.

Kinderen boven de vijf betalen daarvan een deel, bijvoorbeeld een half oogstaandeel. Kinderen tot en met vijf betalen niet.

Het is belangrijk dat ieder gezinslid meedoet, om zo met elkaar de tuinderij mee te maken en er samen zorg voor te kunnen dragen.

Rekenvoorbeeld: ik verdien €20 per uur. 15uren*€20/uur is €300 per jaar per oogstaandeel. Voor een kind van zeven is het dan bijvoorbeeld €150 per jaar. Als je bijvoorbeeld €15 per uur verdient is het €225 per oogstaandeel per jaar. Om een idee te krijgen van het aanbod van groentes kan je hier kijken.

Doel van deze prijsstelling is om bewustwording te vergroten over hoe we met elkaar duurzame landbouw vorm kunnen geven en om voor iedereen duurzame voeding toegankelijk te maken.