Aanmelden wachtlijst

Welkom! Mooi dat je/jullie willen meedoen met CSA de Wilde Peen. Lees hier we wat we van elkaar verwachten voordat je het aanmeldformulier aan het einde van deze pagina invult.

Oogstdeelhouderschap

Op dit moment hebben we helaas geen plaats voor nieuwe oogstdeelhouders. We verwachten dat er bij de start van het nieuwe oogstseizoen (in mei) weer plaatsen vrijkomen.

Wanneer je het aanmeldformulier invult, kom je op de wachtlijst om oogstdeelhouder te worden. We laten je dan in maart of april weten of we in het nieuwe oogstseizoen (vanaf mei) plaats voor je hebben.

Het oogstjaar loopt steeds van mei tot en met april.

 Oogsten, oogstbericht, hoeveelheden

Wanneer je eenmaal oogstdeelhouder bent geworden, krijg je elke week een oogstbericht met daarin informatie over welke groenten te oogsten zijn, hoe je ze kan oogsten en hoeveel. Buiten het hoogseizoen is er vaak ook nog van alles te oogsten uit  de tuin of uit de bewaring.

Als oogstdeelhouder kun je van maandag t/m zaterdag tussen zonsopgang en zonsondergang altijd op de tuin komen om te oogsten of van het uitzicht en de natuur te genieten.

Je oogst als oogstdeelhouder zoveel groente als je wilt eten. In principe telen wij niet voor inmaak of delen met derden.

Als er overvloeden zijn laten de tuinders dat in een oogst- of ander bericht weten. Soms is er een beperking (één koolraap per oogstdeel, bijvoorbeeld), dat laten we weten in het oogstbericht.

Op de tuin staan vlaggen bij de oogstbare groenten.
Als nieuwe oogstdeelhouder wordt je uitgenodigd voor een oogstinstructie. Maria en Klarien leggen dan verder uit hoe het oogsten werkt.

 Verwachtingen

We verwachten straks van jou als oogstdeelhouder dat je de oogstberichten leest en op de hoogte blijft van de gang van zaken op de tuinderij.

We plannen de plant- en zaai hoeveelheden zo dat er gedurende het groeiseizoen voor het aantal oogstdeelhouders dat meedoet elke week een overvloed van verschillende soorten groenten beschikbaar zijn. In de praktijk kan dat soms meer en soms minder zijn, afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden.

Aanmeldformulier

Met dit formulier kun je je op de wachtlijst zetten om oogstdeelhouder te worden. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Velden met een * moeten ingevuld worden.