Aanmelden

Welkom! Mooi dat je/jullie willen meedoen met CSA de Wilde Peen. Lees hier we wat we van elkaar verwachten voordat je het aanmeldformulier aan het einde van deze pagina invult.

Oogstdeelhouderschap

Na het invullen van het aanmeldformulier zijn jij en je gezin oogstdeelhouders. Je deelname is doorlopend en eindigt niet aan het eind van het jaar, tenzij je opzegt uiterlijk april.

Het oogstjaar loopt steeds van mei tot en met april.

 Oogsten, oogstbericht, hoeveelheden

Je krijgt in het hoogseizoen (mei tot en met december) elke week een oogstbericht met daarin informatie over welke groenten te oogsten zijn, hoe je ze kan oogsten en hoeveel. Buiten het hoogseizoen is er vaak ook nog van alles te oogsten uit  de tuin of uit de bewaring.

Als oogstdeelhouder kun je van maandag t/m zaterdag tussen zonsopgang en zonsondergang altijd op de tuin komen om te oogsten of van het uitzicht en de natuur te genieten.

Je oogst als oogstdeelhouder zoveel groente als je wilt eten. In principe telen wij niet voor inmaak of delen met derden.

Als er overvloeden zijn laten de tuinders dat in een oogst- of ander bericht weten. Soms is er een beperking (één koolraap per oogstdeel, bijvoorbeeld), dat laten we weten in het oogstbericht.

Op de tuin staan vlaggen bij de oogstbare groenten.
Als nieuwe oogstdeelhouder wordt je uitgenodigd voor een oogstinstructie. Maria en Klarien leggen dan verder uit hoe het oogsten werkt.

 Verwachtingen

We verwachten van jou als oogstdeelhouder dat je de oogstberichten leest en op de hoogte blijft van de gang van zaken op de tuinderij.

We plannen de plant- en zaai hoeveelheden zo dat er gedurende het groeiseizoen voor het aantal oogstdeelhouders dat meedoet elke week een overvloed van verschillende soorten groenten beschikbaar zijn. In de praktijk kan dat soms meer en soms minder zijn, afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden.

Later in het seizoen instappen

Instappen kan op elk moment (mits er ruimte is).

Reken als je later dan mei instapt (vanaf juni of oktober bijvoorbeeld) voor elke maand tot  en met april  1/12 deel van het totale jaarbedrag dat je invult op het aanmeldformulier.

Aanmeldformulier

Met dit formulier kun je je opgeven als oogstdeelhouder. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Velden met een * moeten ingevuld worden.


Bepaal je bijdrage per oogstdeel voor een heel jaar, bijvoorbeeld op grond van je eigen uurloon (zie: solidaire vergoeding). Voor kinderen vanaf 6 jaar neem je een gedeeltelijk oogstdeel, bijvoorbeeld de helft, afhankelijk van jouw inschatting. Kinderen onder de zes jaar doen gratis mee met de Wilde Peen. Je ontvangt een factuur voor je bijdrage voor het oogstjaar.

Mede-oogstdeelhouders die ook het oogstbericht willen krijgen: