Overweeg je om oogster te worden? Heb je specifieke vragen aan oogsters of de tuinder?
Kom langs tijdens een van de koffiemomenten.
lekker zelf groente oogsten
Overweeg je om oogster te worden? Heb je specifieke vragen aan oogsters of de tuinder?
Kom langs tijdens een van de koffiemomenten.
Landbouwgrond die niet in eigendom is wordt gebruikt via pacht. Grootste deel van de pacht afspraken zijn korte termijn. Dit pakt slecht uit voor duurzaamheid en is voor biologische boerderijen en voor tuinders een zeer onhandige situatie. KRO NRCV’s programma Pointer maakte een uitzending hierover. De problematiek wordt helder uitgelegd en je hoort verschillende boeren over hun kijk op de zaak. . Zie hier de aflevering en hier het bijbehorend artikel met uitleg.
Wil je weten hoe de Wilde Peen er nu voor staat met land? lees hier meer
Ingredienten
Verhit de olie en bak ui en knoflook even aan. Voeg de geraspte radijs en aardappel toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken zonder deksel.
Verhit de oven voor op 200 graden. Meng knoflook met olie. Scheur het brood in stukjes en verdeel met het olijfolie-knoflook mengsel over een bakplaat. Bak dit onder af en toe omscheppen tot het goudbruin en knapperig is, 5-10 minuten.
Maak een pesto van radijsloof en bieslook, de kaas de hazelnoten en wat olie. Wij gebruikten bij gebrek aan bieslook en radijsloof hier gewone basilicumpesto in plaats van zelf iets te maken van bieslook en radijsloof maar maalden wel hazelnoten om erdoorheen te doen.
Voeg de pesto, hazelnoten, kaas en slagroom toe aan de soep en pureer. Serveer met de croutons.