vacature verzorger peen

Gezocht: verzorger peen

Tuinderij de Wilde Peen in Ede zoekt iemand met ervaring die gedurende deze zomer de peen kan verzorgen. Het gaat om wieden en dunnen. Gedurende de periode 1 juli tot 31 augustus 2024, één dag in de week.

Wij vragen:
Iemand met ervaring in het werken op een tuinderij, bij voorkeur goed in peentjes wieden en dunnen. Fijn als je flexibel inzetbaar bent, gemiddeld één dag in de week maar misschien vraagt soms het weer je om eerder of later te komen dan de geplande dag.

Wij bieden:
Op ZZP basis kan CSA de Wilde Peen je €20 ex BTW per uur betalen. Verder is het een gezellig werkomgeving op een mooie biodiverse CSA met toffe oogsters en tuinders.

Reageer uiterlijk 15 juni via info@wildepeen.nl met (korte uitleg van je) je motivatie en ervaring.

Soep van gegrilde wintergroenten

Ingredienten

  • 500 gram pastinaak, koolraap, rammenas, aardpeer, biet, peen enz. in blokjes gesneden
  • 1 ui  in niet te kleine stukken
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 1 grote aardappel in net zulke grote blokjes als de groenten
  • olijfolie
  • 1 steranijs
  • 1,5 cm verse gember geraspt
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 el venkelzaad
  • 1/2 el gemalen koriander
  • 1/2 el kardemom zaadjes
  • 0,75 liter groentebouillon
  • beetje creme fraiche

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 230 graden
  • leg de gesneden groenten (zonder de aardappel) en de grof gesneden ui in een braadslee of bakplaat en zorg dat alles bedekt is met olie
  • gril de groenten 20-25 minuten of tot ze gaar zijn en aan de buitenkant bruin kleuren
  • fruit in een soeppan de fijne ui en de knoflook.
  • voeg alle kruiden toe en bak mee tot het lekker begint te geuren
  • bak de aardappelen ook even mee
  • voeg de bouillon toe en de groenten uit de oven
  • je  kunt de soep pureren maar ik vond hem met blokjes heel erg lekker
  • serveer met een klont creme fraiche

(bron: watschaftdepodcast.com/recept/soep-van-gegrilde-wintergroenten/)