Tuinderij de Wilde Peen is verhuisd

EDE – per 1 januari 2021 is CSA De Wilde Peen verhuisd naar de Doesburger Eng. Dit betekent voor de huidige en toekomstige oogstaandeelhouders uit de regio Ede noord dat ze deze gedeelde groentetuin nog dichterbij huis hebben.

De populariteit van tuinderijen in Nederland neemt in een hoog tempo toe. Er is meer behoefte aan verse groente van het land en aan initiatieven die tegelijkertijd bijdragen aan biodiversiteit en natuurvriendelijke landbouw. In een periode waar we de drukte in de supermarkt het liefst vermijden is CSA De Wilde Peen de perfecte plek om op afstand en in de buitenlucht je groente te oogsten.

Tuinders Maria en Klarien zijn dit initiatief in 2019 gestart in Ede. De Wilde Peen is een Community Supported Agriculture (CSA) initiatief waar het gaat over solidariteit. “Je deelt de groenten, de natuur, en de kosten. Zo wordt alles heel transparant, tastbaar en echt” aldus Maria. Op tuinderij De Wilde Peen telen ze meer dan 60 verschillende groentes. Je kunt oogstaandeelhouder worden, dan mag je iedere week of vaker komen oogsten. Het stuk land wordt onderhouden en als oogstaandeelhouder kan je er de vruchten van plukken. Het aanbod varieert per seizoen. Zo doe je mee en draag je bij aan natuurvriendelijke landbouw. De tuin ligt sinds januari 2021 op een prachtig stuk land vlakbij de Doesburgermolen.

Bij de Wilde Peen is er nog plek voor nieuwe oogstaandeelhouders! Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Wil je een kijkje nemen op de tuin? Of wil je ervaren hoe het is om dagje mee te werken? Dat kan! Maak (op afstand) kennis met CSA de Wilde Peen.

Zaterdag 6 maart 10 tot 16 uur
Zaterdag 20 maart 10 tot 16 uur
Woensdag 14 april 10 tot 16 uur
Zaterdag 1 mei 10 tot 16 uur

Voor meer informatie
Voor kennismaken, oogstverwachting, en vergoeding kijk op onze website www.wildepeen.nl. Of bel: Maria 06 – 33 626 990, Klarien 06 – 21 503 305.

 

Rammenas Hoestsiroop

bron

Voor 1 flesje hoestsiroop:

  • 1 (grote) rammenas
  • 200 gr. rietsuiker

Was de rammenas en snijd de rammenas in fijne schijfjes. Gebruik eventueel een kaasschaaf, mandoline of rasp. Vul een glazen kom met de schijfjes rammenas, strooi de rietsuiker erover en zet er een glazen deksel bovenop (geen plastic deksel).

Laat dat mengsel gedurende 24 uur op kamertemperatuur trekken. Hierdoor trekt het vocht eruit en ontstaat er een heuse siroop. De sappen (siroop) die je dan in je glazen kom vindt kun je gewoon zeven en bewaren in een glazen flesje.

Dosering:
Kinderen: 1 theelepel 3 keer per dag
Volwassenen: 1 eetlepel 3 keer per dag