Voor het korstdeeg (maar je kunt ook bladerdeeg gebruiken)
200 gram bloem
1 theelepel zout
100 gram koude boter
1 ei
beetje koud water
Vet de bakvorm in met olie en bestuif met bloem.
bloem met zout mengen, en de boter er met een mes in kleine blokjes over uitsnijden. Snij de blokjes (die bedekt raken met bloem en dus hanteerbaar zijn) steeds kleiner, zorg dat je zo min mogelijk met warme handen eraan komt, de boter moet koud blijven. Als je er genoeg van hebt ga je met je liefst koude vingers snel en kort een kruimelmassa maken. Doe dan het ei erbij en evt een eetlepel koud water en kneed het deeg heel snel in een bol. Druk het in de vorm.
Bekleed de vorm niet te dik met het deeg, zet zo mogelijk weer koud weg tot je hem nodig hebt.
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
Voor de vulling:
1 ui
85 gram (gezouten en gebrande) cashewnoten
olijfolie
700 gram andijvie
4 eieren
100-120 gram yoghurt of creme fraiche
150 gram geraspte kaas
Fruit de ui in de olie. Doe de andijvie erbij en laat al omscheppend op flink vuur even meebakken, zodat overtollig vocht verdampt en het behoorlijk droog wordt.
Schep de cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Klop de eieren los met de joghurt, de helft van de kaas, peper en zout.
Voor de taart
Beleg het deeg met de andijvie, en giet er het eiermengsel overheen.
Strooi tenslotte de geraspte kaas erover en bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar.