Ingrediënten (voor 4 personen):
300 gram
rammenas300 gram bloemige aardappels
200 ml room
of (plantaardige) melk
1 liter tuinkruidenbouillon
125 ml
witte wijn1 ui2 tenen
knoflook
olijfolie, peper en zout
handje verse bieslook
Bereiding:
Schil en snijd de ui in kleine stukjes en
haal de knoflook door de koflookpers. Schil de aardappels en snijd ze
in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de
ui en de knoflook tot de ui glazig begint te worden. Voeg dan de
aardappelblokjes toe en bak het geheel nog een minuut of twee. Blus
daarna alles af met de witte wijn. Laat de wijn verdampen zodat de
alcohol verdwenen is en voeg dan de bouillon toe. Laat de soep
ongeveer 25 minuten zachtjes doorkoken op laag vuur. Schil
ondertussen de rammenas en snijd deze in dunne plakjes. Voeg de
plakjes rammenas toe aan de soep, op een paar plakjes na (deze heb je
nodig voor de garnering) en breng de soep op smaak met wat peper en
zout. Laat de soep nog een minuut of 5 zachtjes koken. Haal de pan
van het vuur en pureer de soep met en staafmixer. Voeg
de melk/room toe en zet de soep weer op het vuur. Laat de soep
langzaam weer warm worden. Zorg ervoor dat soep niet aan de kook
raakt, om zo het schiften van de room te voorkomen. Verdeel de soep
vervolgens over vier borden en garneer met enkele plakjes rammenas en
wat vers gehakte bieslook.
Eet smakelijk!
Bron: https://www.dehippevegetarier.nl/vegetarische-recepten/vergeten-groente-rammenas/