Kip kerrie met koolrabi puree

Voor één persoon:

KIP KERRIE

  • 70 g kippendijen
  • 100 g gedopte, verse doperwten of kapucijners
  • ui
  • ½ el bloem
  • ½  tl kerriepoeder
  • 50 ml room of kokosmelk
  • 50 ml water
  • 4 dl rode wijn
  • Bouillonpoeder naar smaak
  • klontje roomboter of kokosolie

 

PUREE

  • 100 g koolrabi
  • 100 g kruimige aardappels
  • 5 g roomboter
  • kookroom
  • sprietjes (ca 4 gr) bieslook
  • snufje nootmuskaat
  • peper/zout naar smaak

 

  • Voor de bereiding van de puree: Schil en snij de koolrabi en de aardappels in blokjes van ongeveer 3 cm dik. Kook de koolrabi en aardappels met wat zout in ongeveer 15 min gaar.
  • Giet het af en stamp het met een aardappelstamper tot puree. Roer de boter er doorheen en beetje voor beetje de room tot een smeuïge puree. Maak het af met wat vers gesneden bieslook en een snufje nootmuskaat.

 

  • Voor het bereiden van de kip: Verhit een hapjespan met een klontje roomboter. Fruit de kippendijen in de hapjespan, snij het uitje klein, en voeg dit eraan toe. Bak het goudbruin en voeg dan bloem en kerriepoeder toe en laat een paar minuten garen op matig vuur.
  • Voeg al roerend 50 ml water toe. Laat 10 minuutjes zachtjes koken.
  • Kook ondertussen in 10 minuten de doperwten gaar.
  • Roer dan de gare doperwten erdoor

Eet smakelijk!

Variatie 1: ipv doperwten is ook Chinese kool erg lekker hierbij. (of nog als extra groente)

Variatie 2: de puree is ook erg lekker met elk ander stoofpotje of een vegetarische curry

Geef een reactie