Kleine blaadjes zijn soms best veel werk…. Hier tips om ze makkelijker te sorteren en wassen:
1. Oogst de veldsla/winterpostelein/rucola/raapsteeltjes/etc. een beetje groot/intakt/als trosje of rozet of als groep of met wortel en al
2. Eenmaal thuis: vanuit die groepjes/trosjes/rozetten de goede eruit pakken en in een grote kom koud water doen. Dan kan je even iets anders gaan doen, je laat het even weken.
3. Pak de blaadjes met je hand uit de kom water. Dus niet het water eruit gieten, maar de blaadjes van boven uit de kom pakken. Het zand dan blijft onderop. Leg de blaadjes in een vergiet en laat uitlekken.
4. Herhaal stap 2: sorteer nogmaals en doe de blaadjes in een kom met nieuw koud water doen en stap 3
5. Indien gewenst snijden of breken.
6. Als je tijdens het serveren de dressing apart houdt, dan kan je de salade die eventueel over blijft bewaren in de koelkast.
Bon ap!