- Komkommer, courgette, patisson. Of een mix daarvan, in blokjes gesneden
- Zout water op kamertemperatuur (3 flinke eetlepels zout per liter)
- Knoflook fijngesneden/ gepureerd
- Koriander zaad mosterd zaad
- Bladselderij fijngesneden dille
- Laurier
- Weckpot of andere pot
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pot, de kruiden naar smaak doseren. Giet er zout water op tot de komkommer onder staat. Doe de pot dicht en zet hem op kamertemperatuur weg. Zodra hij flink bubbelt kun je proeven, dat zal na ongeveer 2 dagen zijn. Als je hem lekker vindt kun je hem koud zetten dan gaat het proces langzaam verder. Als je geen weckpot gebruikt moet je af en toe even ontluchten door het deksel los te draaien.
Komkommer zal na 2 dagen al zacht zijn, zapallito en patisson blijven langer stevig. Hoe langer het staat hoe zuurder het wordt.
Het handigst is een weckpot!