Koolraap met pasta en kerrie

Recept uit Het grote kinderkookboek van Rotraut Susanne Berne

200 gram pasta bijvoorbeeld penne
800 gram koolraap in blokjes van ongeveer 1 cm gesneden
1 beetje peterselie
2 el olie
4 el sesamzaad
1-2 tl kerrie
2 el citroensap
150 ml room

Hak de peterselie fijn en kook de pasta. Verhit de olie in een pan, rooster de sesamzaad even aan en voeg dan de kerrie en koolraap toe. Roer en bak even rondom. Voeg al snel citroensap, zout en peper toe en roer weer even om zo dat de citroensmaak goed rondom in de koolraap kan trekken. Dan kan de slagroom erbij, en laat het geheel zachtjes stoven, schep af en toe om. Ongeveer 10 minuten, tot de rapen (niet te :-)) gaar zijn. Voeg als nodig iets vocht (water, room) toe. Roer tenslotte de pasta, peterselie en rapen door elkaar. De rapen worden heel lekker door de combinatie met de zure citroen.