Geroosterde pastinaak-koolraap soep

450 gram schoongemaakte koolraap in blokjes/ stukjes van ongeveer 1 cm
450 gram schoongemaakte pastinaak in blokjes / stukjes van ongeveer 1 cm
225 gram ui schoon grof gesnipperd
3 tenen knoflook
stuk gember geraspt
peper
zout
olijfolie

Doe de blokjes koolraap en pastinaak met flink wat olie in een ovenschaal roer goed om zodat de olie overal is, en zet in een hete oven (250 graden). Schep af en toe om, tot de blokjes goed beginnen te kleuren en het geroosterd ruikt. Fruit intussen de ui zachtjes met de knoflook en gember in een beetje olie. Niet te hard, de ui hoeft niet echt gebakken alleen een beetje zacht. Als de groenten uit de oven klaar zijn (ze moeten ook echt gaar zijn) kun je ze bijvoorbeeld met een schuimspaan bij de ui doen. Warm de soep op, pureer, maak hem zo dik als je wil en maak af met peper en zout.