Sperciebonen met tomaten en sojasaus

Ingrediënten:
flinke scheut olie
1 flinke ui
1 teen knoflook
500 – 800 gram sperciebonen
3-5 tomaten
sambal
tamari (soort soyasaus, te vervangen door ketjap oid)
zout naar smaak
Fijn gesneden ui zachtjes fruiten in ruim olie (bijvoorbeeld kokosolie, sesamolie en een stukje gerookt vet spek voor extra smaak, andere olie kan ook) ca 15 minuten. Ondertussen sperciebonen schoonmaken, in stukken breken en afspoelen, knoflook en tomaten schoon maken en fijn snijden. Als de ui doorschijnend is en begint te kleuren even de knoflook meefruiten, sperciebonen en tomaat toevoegen, eetlepel sambal (afhankelijk van hoe pittig je het wenst), scheut tamari erbij, deksel op de pan en zachtjes laten stoven, ten minste 15 minuten of afhankelijk van de gewenste knapperigheid van de boontjes. Als de saus te vloeibaar is even inkoken met de deksel van de pan totdat de saus aan de boontjes kleeft. Eventueel op smaak brengen met extra ketjap en/of sambal.