De Kimchi van het Smaakpark is rood door de koreaanse rode peper. Onze pepers zijn niet zo rood, dus de kimchi zal een andere kleur krijgen.
Kimchi betekent in het Koreaans ‘zure groente’
Ingredienten
Chinese kool of paksoi (of andere groente)
knoflook
gember
zout (17 gram per liter pot of per kilo groente)
rode (of anders kleurige) peper
beetje ui, zoveel als knoflook en gember
rettich
beetje fijngesneden prei
Bereiding
Maak een sausje van peper, knoflook, gember en ui
Snij de andere groenten in stukken, de prei wat fijner, de kool wat grover of naar smaak.
Meng het zout door de groenten, laat even rusten, en kneed nog even goed door tot het vocht eruit komt.
Meng daar de kruidenpasta door, doe het in de pot en zorg (door middel van een steentje oid) dat de vaste delen onder het vocht staan, anders gaat het schimmelen.
Laat de pot drie dagen op kamertemperatuur staan, tot het flink borrelt. Proef even, waarschijnlijk is het nu al lekker. Als je het zuur genoeg vindt zet dan de pot in de koelkast, dan vertraagt het verzuringsproces. In de kelder kan ook. Hoe kouder, hoe trager