Kimchi van het Smaakpark met een wilde twist

De Kimchi van het Smaakpark is rood door de koreaanse rode peper. Onze pepers zijn niet zo rood, dus de kimchi zal een andere kleur krijgen.

Kimchi betekent in het Koreaans ‘zure groente’

Ingredienten

Chinese kool of paksoi (of andere groente)

knoflook

gember

zout (17 gram per liter pot of per kilo groente)

rode (of anders kleurige)  peper

beetje ui, zoveel als knoflook en gember

rettich

beetje fijngesneden prei

Bereiding

Maak een sausje van peper, knoflook, gember en ui

Snij de andere groenten  in stukken, de prei wat fijner, de kool wat grover of naar smaak.

Meng het zout door de groenten, laat even rusten, en kneed nog even goed door tot het vocht eruit komt.

Meng daar de kruidenpasta door, doe het in de pot en zorg (door middel van een steentje  oid) dat de vaste delen onder het vocht staan, anders gaat het schimmelen.

Laat de pot drie dagen op kamertemperatuur staan, tot het flink borrelt. Proef even, waarschijnlijk is het nu al lekker. Als je het zuur genoeg vindt zet dan de pot in de koelkast, dan vertraagt het verzuringsproces.  In de kelder kan ook. Hoe kouder, hoe trager