Pakora van: rettich, rammenas, koolraap, peen, biet, enz…

Pakora’s

Pakora’s zijn groentebeignets op z’n Indiaas: je ‘plakt’ fijngesneden groenten aan elkaar met een spicy beslagje op basis van kikkererwtenmeel (besan) en frituurt dat tot handzame snacks. Chilisausje erbij om te dippen, erg lekker!

Als je geen kikkererwtenmeel in huis hebt kun je ook prima ander meel gebruiken zoals teff, bloem, enz.

Beslagje: 1 ei, naar smaak 1 opgehoopte eetlepel geraspte kokos, 1 opgehoopte eetlepel kikkererwtenmeel, 1 tl sambal badjak, 1 tl gemalen koriander, zout naar smaak.

Vermengen het beslag met fijn gesneden (of grof geraspte) rettich met ui.  Bergjes hiervan bakken in wat kokosvet. Beetje platdrukken met de spatel. Zo ontstaat er een samenhangend geheel, garen de groenten een beetje en krijg je een bruin korstje.

Je kunt het ook frituren.

Wat de vulling betreft, kun je dit ook goed met andere harde groenten doen: koolraap, winterwortel, rettich, koolrabi, etc. en andere kruiden.