Een lekkere zoetzure saus- in mexico salsa verde genoemd- voor bij bijvoorbeeld rijst, of als dipsaus, broodbeleg, enz.
Ingredienten:
- 250 gram tomatillo’s, zonder huls
- 1/2 grote ui
- pepertjes naar smaak
- 2 tenen knoflook
- 8 sprieten koriander of naar smaak
- zout naar smaak
- water
- 1 eetlepel olijfolie
- Snij de ui in grove stukken, halveer de tomatillo’s en snij de pepertjes in stukjes.
- Doe de tomatillo, pepers en knoflook in een pan met een laagje water.
- Breng aan de kook, en laat even zacht sudderen, ongeveer 10 minuten.
- Voeg van het vuur af de koriander toe en pureer.
- Bak een kleine hoeveelheid van de net gemaakte saus in de eetlepel olie, en voeg daarna de rest van de saus toe.
- Laat nog ongeveer 20 minuten zacht sudderen, of tot de saus de gewenste dikte heeft.
(Het originele recept vind je hier: https://gastricurious.com/tomatillo-pasilla-salsa/)