Salsa van Queen of Malinalco

Een lekkere zoetzure saus- in mexico salsa verde genoemd- voor bij bijvoorbeeld rijst, of als dipsaus, broodbeleg, enz.

Ingredienten:

  • 250 gram tomatillo’s, zonder huls
  • 1/2 grote ui
  • pepertjes naar smaak
  • 2 tenen knoflook
  • 8 sprieten koriander of naar smaak
  • zout naar smaak
  • water
  • 1 eetlepel olijfolie

 

  • Snij de ui in grove stukken, halveer de tomatillo’s en snij de pepertjes in stukjes.
  • Doe de tomatillo, pepers en knoflook in een pan met een laagje water.
  • Breng aan de kook, en laat even zacht sudderen, ongeveer 10 minuten.
  • Voeg van het vuur af de koriander toe en pureer.
  • Bak een kleine hoeveelheid van de net gemaakte saus in de eetlepel olie, en voeg daarna de rest van de saus toe.
  • Laat nog ongeveer 20 minuten zacht sudderen, of tot de saus de gewenste dikte heeft.

(Het originele recept vind je hier: https://gastricurious.com/tomatillo-pasilla-salsa/)