Radijzensoep

Ingredienten

  • 2 uien, in stukjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 450 gram radijs/ daikon/ rammenas, geraspt
  • 500 gram aardappel, in blokjes van 2 cm
  • olijfolie
  • 1 liter bouillon
  • oud brood
  • verse bieslook
  • parmezaanse kaas
  • hazelnoten
  • 250 ml slagroom

Verhit de olie en bak ui en knoflook even aan. Voeg de geraspte radijs en aardappel toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken zonder deksel.

Verhit de oven voor op 200 graden. Meng knoflook met olie.  Scheur het brood in stukjes en verdeel met het olijfolie-knoflook mengsel over een bakplaat.  Bak dit onder af en toe omscheppen tot het goudbruin en knapperig is, 5-10 minuten.

Maak een pesto van radijsloof en bieslook, de kaas de hazelnoten en wat olie. Wij gebruikten bij gebrek aan bieslook en radijsloof hier gewone basilicumpesto in plaats van zelf iets te maken van bieslook en radijsloof maar maalden wel hazelnoten om erdoorheen te doen.

Voeg de pesto, hazelnoten, kaas en slagroom toe aan de soep en pureer. Serveer met de croutons.