Risotto met roodlof

voor 2 personen

1 ui, fijngesneden
1 krop roodlof of groenlof (200 gram schoon)
3 eetlepels olijfolie
40 gram boter
1 liter lekkere bouillon, bijvoorbeeld van paddestoelen, maar groente kan ook
½ glas droge witte wijn
150 gram risottorijst (bijv. arborio of ronde rijst)
25 gram geraspte oude kaas
zwarte peper

Roodlof wassen, halveren en in stukjes snijden. Olie en helft van de boter verwarmen in een pan met een dikke bodem. Hierin de ui fruiten, daarna lof toevoegen en 2 tot 3 minuten zacht stoven. Intussen de bouillon koken. De rijst bij de roodlof doen en roeren totdat de rijstkorrels glanzen. De wijn erbij schenken en roeren tot deze is verdampt. Een soeplepel kokende bouillon bij de rijst doen en met de volgende lepel wachten tot deze is opgenomen. Ondertussen de rijst blijven roeren. De risotto zacht laten sudderen tot de rijst beetgaar is. Vanaf de eerste lepel bouillon duurt dit 20 tot 25 minuten. De kaas door de gare rijst roeren en op smaak brengen met peper.