Inmaken/ wecken

Basisprincipes van dingen bewaren in een pot

-Kiemvrij glas en deksel gebruiken door de schone potten en deksels minimaal 10 minuten in kokend water te leggen kort voor gebruik

-Superschoon werken: zorg voor schone handen, schone materialen om de potten uit het water te halen zonder dat je ze met je handen aan hoeft te raken, uitgekookte opscheplepel, uitgekookte trechter, enz

-Kokend heet product in de pot, direct deksel erop

-Als de groente niet van zichzelf zuur is is het goed om tijdens het koken wat citroensap toe te voegen. Tomaten zijn bijvoorbeeld zuur van zichzelf, net als veel fruit. Pompoen is niet zuur van zichzelf

-Omdat alles in de pot heet is en hete lucht groter is dan koude lucht, zal er onderdruk ontstaan als het allemaal is afgekoeld. Je kunt zien dat dat gelukt is door de strak naar binnen staande deksel. Vergelijk maar eens met een willekeurig ergens opgedraaide deksel, die kun je op en neer drukken/ klikken.

Geef een reactie