Haverwortel met peterselie in bechamel- of blanke saus

Haverwortel met peterselie in bechamel of blanke saus

Maak de haverwortel schoon ( onder water de kleine worteltjes en schil afschrapen) en eventueel ook de wortels van de wortelpeterselie. Snijd ze in stukjes van enkele centimeters lengte en kook deze net gaar in een beetje melk of water.
Maak dan de saus: verwarm enkele eetlepels boter met enkele eetlepels bloem en laat deze roux op laag vuur terwijl je blijft roeren in enkele minuten gaar, maar niet bruin worden. Giet hier dan al roerend, stapje voor stapje, de melk of water bij waarin de wortels hebben gekookt, totdat de saus de gewenste dikte heeft. Zorg telkens dat de melk en de roux geheel gemengd zijn voordat je meer vocht toevoegt.
Kruiden met wat nootmuskaat, zout, peper en fijngesneden peterselie, en over de wortels gieten.