Gestoofde savooiekool met kerrie, pinda’s en ei

Ingredienten

  • 1 savooie kool
  • 1 peen of zoete aardappel of prei of beetje andere groente die je over hebt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el pindakaas
  • 4 el pinda’s
  • eieren naar smaak
  • Peper (zwart maar rode peper of sambal is ook erg lekker!)
  • zout

Bereiding

Verhit de olie, en bak er de ui en knoflook en groente licht in aan.  Snij de kool in stukken, zo groot als het je lekker lijkt. Roer de kerrie en de pindakaas door het mengsel en voeg de kool toe. Roer goed door elkaar, breng op smaak met zout en peper (of sambal) en voeg wat water toe. Stoof met een deksel op de pan zachtjes gaar. Check steeds even of het niet te droog is. Kook ondertussen de eieren en pel ze. Voeg als de kool (bijna) gaar is de pinda’s en de eieren erdoor.

Serveer met rijst.