Aardpeer met citroen en champignons

bron:   https://mergenmetz.nl/recepten/aardperen-met-champignons-tijm-en-citroen/
Aardperen met champignons, tijm en citroen
Voor 6 personen: ruim 1 kg aardperen, geschild en in grove stukken/plakken; 500 gr kastanje of grotchampignons, schoongemaakt en in stukken; klont boter; olijfolie; 3 sjalotten, gesnipperd; glas witte wijn; blaadje laurier; 1 eetl tijmblaadjes; 1 kleine eko citroen, met schil en al in heel dunne plakjes; peper & zout; 2 tenen knoflook, fijngehakt; water
Neem een ruime, stevige pan. Smelt de boter en doe er een paar eetlepels olijfolie bij. Bak de sjalotsnippers een paar minuten. Voeg de aardpeerstukken, wijn, knoflook en laurierblad (beetje kneuzen) toe. En net zo veel water dat het net niet onder staat. Breng zachtjes aan de kook en, na een kwartier de rest (champignons, tijm, citroen) toevoegen. Goed doorroeren en nog even laten smoren.