Pastinaak beignets

Beignets van pastinaak
Ingrediënten
• 400 gram pastinaak
• 120 gram gemalen kaas
• 4 takjes verse tijm
• 100 gram boter
• 20 cl melk
• 80 gram bloem
• 2 eieren
• 1 eetlepel zout
• 1 theelepel zeste van citroen
• Peper en zout
Schil de pastinaak en snij deze in blokjes.
Smelt 30 gram boter in een pan en doe er de stukken pastinaak in en de helft van de blaadjes verse tijm. Laat gedurende 3 minuten bakken op een hevig vuur en verminder dan het vuur, voeg er een halve liter water of bouillon bij. Laat ongeveer 20 minuten onder deksel garen op een zacht vuurtje.
Als na ongeveer 20 minuten de pastinaak gaar is, giet het overtollige water weg en pureer.
Laat de rest van de boter smelten in een pan met dikke bodem. Strooi, van het vuur, de gezeefde bloem in de gesmolten boter. Roeren met een garde tot je een gladde saus hebt. Voeg er een snuifje zout bij, en dan beetje bij beetje de melk en zet terug op het vuur. Doe er als het een beetje is afgekoeld al kloppend met een garde één voor één de eieren bij, de gemalen gruyère kaas de fijngehakte citroenschil en de puree van pastinaak. Maak op smaak met peper en zout.
Frituur bolletjes van de puree, bijvoorbeeld met een ijsschep tot ze mooi bruin en knapperig zijn.