Yacon curry

Ingrediënten (4 personen):

  • rijst
  • 2 uien
  • 
2  (gele) paprika’s
  • ongeveer 300 g linzen
  • 500 g Yacon
  • 400 ml kokosmelk
  • Thaise gele currypasta (maal een ui, knoflook, kerrie, koriander, komijn, gember, rode peper,
  • evt. verse munt
  • Pel de ui en snijd fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Schil de yacon en snijd in blokjes.
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui. Voeg de paprika en yacon toe en roerbak 3 minuten op een hoog vuur.
  • Schenk de kokosmelk erbij. Roer currypasta naar smaak erdoor. Laat 5 minuten zachtjes koken op een middelhoog vuur. Voeg de linzen toe en eventueel extra vocht (bouillon of water). Laat op klein vuur gaar worden, houd in de gaten of het niet te droog wordt- de linzen moeten gaar worden.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de kokoscurry met rijst en garneer met verse munt.