Romige winterpostelein pasta

Ingrediënten voor 2 personen

150 gram pasta
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, fijngeperst
400 gram postelein
2 eetlepels kookvocht
150 ml crème fraiche
zwarte peper naar smaak
Parmezaanse kaas voor garnering (optioneel)

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, giet af en bewaar twee eetlepels kookvocht.
  • Verwijder ondertussen de worteltjes van de postelein en was en snij de postelein.
  • Verhit olijfolie in een grote wok of koekenpan, fruit de knoflook kort en voeg de pasta toe samen met de postelein, crème fraiche en het kookvocht.
  • Zet het vuur af en laat met de deksel op de pan de postelein slinken en de crème fraiche smelten tot een romige saus. Dit duurt circa 3-5 minuten.
  • Verdeel de pasta over de borden, breng op smaak met zwarte peper en garneer desgewenst met parmezaanse kaas.