Spaghetti met radicchio

(van: https://m.youtube.com/watch?v=n8ixn07DiPU)

  • olijfolie
  • 2 uien
  • 1,5 flinke krop radicchio
  • max 200 gram droge spaghetti
  • 1-2 koppen witte wijn
  • peper
  • zout
  • parmezaanse kaas

Snij de uien in stukjes en fruit ze rustig aan in de olie. Maak de radicchio schoon en snij in repen van ongeveer 1,5 cm. Voeg het toe en bak het even aan en mee onder roeren, tot het wat geslonken is. Voeg zout en peper toe, meng, leg het deksel op de pan en laat even rustig doorgaren terwijl je het water voor de spaghetti met zout aan de kook brengt. Doe de spaghetti in het kokende water.

Terwijl de spaghetti kookt voeg  je de witte wijn toe aan de roodlof, meng goed en laat het vocht onder wat hoger vuur verdampen. Als het verdampt is laat je het met deksel op de pan rusten tot de spaghetti klaar is. Roer de spaghetti goed door de roodlof, en strooi er op je bord wat kaas over.