ingredienten
- kardoenbladstelen
- melk of amandelmelk. Misschien kan het ook met een andere plantaardige melk?
- zout
- peper
Snij dun de stekels en blad Van de nerf. Leg de stelen als ze slap werden even te weken om vol te zuigen met water.
Snij de stelen daarna in dunne plakjes, dwars op de draden.
Naturel recept
Giet (plantaardige) melk erover, tot ze ruim onderstaan en kook zachtjes, tot de melk is ingekookt. Het geheel krijgt dan een hele zoete lekkere smaak. Kruiden met peper zout, evt nootmuskaat. De structuur blijft stevig, dus kun je langer koken als het nodig is.
Let op: kardoen is erg bitter, en door het lang te koken in melk gaat de bitterheid weg!
Met kruiden
Als je de smaak al kent, en het eens wat anders wil proberen, kook dan eens een gebakken uitje met knoflook en laurier en foelie mee.
Als je graag rauwe superverse en superlekkere melk van de Bio boer gebruikt weten wij waar je dat kan halen- vraag er dan even naar.